Zranění Burgrové není vážné, na Japonsko bude připravena i Kulichová

Základní skupina světového šampionátu basketbalistek nedává hráčkám příliš volna na vydechnutí. Necelých čtyřiadvacet hodin po vítězství nad Brazílií už české hráčky nastoupí v turecké Ankaře ke druhému utkání proti Japonsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilona Burgrová si v utkání s Brazílií podvrknula kotník, do hry se ale vrátila

Ilona Burgrová si v utkání s Brazílií podvrknula kotník, do hry se ale vrátila | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Po prvním utkání na světovém šampionátu se probíral především aktuální zdravotní stav týmu. Konkrétně dvou tradičních opor Petry Kulichové a Ilony Burgrové, obě si totiž poranily kotník. Zatímco Kulichová se zranila ještě v přípravě, Burgrovou trable postihly v duelu s Brazílií.

Obě pivotky se ale do nedělního dopoledního tréninku zapojily a v případě Burgrové se ukázalo, že jde pouze o lehké podvrtnutí v kloubu bez většího poškození.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lékař basketbalové reprezentace Vojtěch Havlas se vyjádřil ke zdravotnímu stavu Ilony Burgrové a Petry KUlichové

„Myslím, že bude schopná se zapojit do další hry,“ prozradil lékař českého týmu Vojtěch Havlas, podle kterého se dobře zotavuje i Kulichová. „Už v sobotu byla připravená na to, že by případně na chvíli do zápasu naskočila. Pokud bude dnes potřeba, do zápasu naskočí,“ dodal.

Japonky byly pro českou reprezentaci nejčastějším soupeřem v přípravě. Už před losem základních skupin mistrovství světa bylo domluveno pět přípravných zápasů v Japonsku a také turnaj v Ankaře.

Program se neměnil a podle trenérů šlo o užitečnou konfrontaci. Českému výběru přinesly vzájemné zápasy dvě výhry, poslední v Ankaře poměrem 67:51. Asistent trenéra Ivan Beneš by si přál, aby jeho svěřenkyně na tento duel navázaly.

Trenér basketbalistek Blažek prožíval nejhorší chvíle při zranění Burgrové

Číst článek

„Doufám, že to tak bude i v rozhodujícím zápase, který samozřejmě může být jiný. Věříme ale, že jsme nad Japonskem získali psychickou převahu,“ doufá asistent hlavního kouče Lubora Blažka.

Zápas českého výběru proti Japonsku začíná v 15:15. Přímý přenos celého utkání můžete poslouchat prostřednictvím internetového streamu Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz, nebo v mobilních aplikacích.

Petra Kulichová při individuálním tréninku | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme