Zraněný cyklista Ježek se chystá na návrat do České republiky

Zraněný cyklista Jiří Ježek se v americkém Greenville připravuje k návratu do České republiky. Úspěšný paralympionik musel podstoupit po kolizi na mistrovství světa několik těžkých operací. Jeho zdravotní stav se ale zlepšuje a po úterním propuštění z nemocnice lékaři odsouhlasili i jeho přesun domů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Handicapovaný cyklista Jiří Ježek

Handicapovaný cyklista Jiří Ježek | Foto: archiv Jiřího Ježka

Devětatřicetiletý reprezentant zatím nezná datum svého přesunu do České republiky, jak ale potvrdil Českému rozhlasu, rád by, aby to bylo co nejdřív.

„Pokud půjde všechno hladce a podaří se mi najít nějaké letecké spojení, které bude nejméně náročné na přestupy, tak by k přesunu mělo dojít v nejbližších dnech,“ vzkázal Ježek, který se chce po návratu především plně uzdravit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklista Jiří Ježek věří, že by k přesnu mohlo dojít v nejbližších dnech

„Věřím, že lékaři v České republice, kteří na mě už čekají, se o mě postarají tak, abych měl podzim a zimu na zotavení. Koncem zimy třeba budu moct přemýšlet, jestli mi fyzická kondice a stav dovolí vrátit se k závodům,“ dodal Ježek.

Šestinásobný mistr světa utrpěl při hromadném pádu na šampionátu v americké Jižní Karolíně vážná zranění, včetně poškození plic, prsního svalu a zlomenin pažní kosti.

Cyklista Jiří Ježek se vzkazem díků za podporu | Foto: Facebook Jiřího Ježka

Lenka Kabrhelová, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme