Pravicová opozice žádá mimořádnou schůzi sněmovny kvůli krokům ministra dopravy

Pravicové opozici se nelíbí aktivity ministra dopravy Antonína Prachaře z hnutí ANO. Na příští schůzi sněmovny proto navrhne vznik vyšetřovací komise k Prachařově činnosti v čele resortu. Ministerstvo dopravy podle TOP 09 a ODS pod Prachařovým vedením přiděluje veřejné zakázky firmám s neprůhledným vlastnictvím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Prachař

Antonín Prachař | Foto: Filip Jandourek

Opoziční poslanci kritizují i stav a způsob oprav na dálnici D1, Prachařovu personální politiku nebo přípravu zákonů.

Mimořádnou schůzi chtějí prosadit i kvůli tomu, že kluby KDU-ČSL a hnutí ANO vetovaly projednání tohoto bodu na současné schůzi sněmovny.

„My dokážeme pochopit vaši snahu zamést některé věci pod koberec, ale nedomnívejte se prosím, že tím, že se o těch problémech nebude mluvit, že neexistují,“ reaguje Miroslav Kalousek z TOP 09.

„Ony existují a my nemůžeme rezignovat na kontrolní roli Poslanecké sněmovny, zvlášť v některých velice křiklavých případech,“ dodává.

Ministr dopravy Prachař považuje požadavek opozice za populistické gesto. „My jsme udělali spoustu opatření. Ať se podívají na to, jak se dnes staví na dálnice D1, kde se pracuje v noci,“ podotýká a doplňuje:

„Na úseku Velká Bíteš – Lhotka jsme zkrátili zpoždění, které jsme zdědili po předcházejících vládách, z 220 dnů na 80. A děláme všechno pro to, aby do 15. listopadu byla dálnice průjezdná v obou dvou pásech. Pokud chtějí toto poslanci vyšetřovat, já jsem pro.“

Jana Čermáková, Věra Pfeifferová, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme