Není mi dobře, absolvuji řadu vyšetření, říká Janoušek čekající na nástup do vězení

Nástup Romana Janouška do vězení by ještě mohly zvrátit zdravotní důvody. Připustil to sám podnikatel, který uvedl, že mu není dobře. Janoušek v roce 2012 srazil autem ženu a od nehody ujel, soud mu za to letos v polovině září určil 4,5 roku vězení a zákaz řízení na sedm let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Janoušek, soud

Roman Janoušek, soud | Foto: Filip Jandourek

„Já jsem ze sebe dělal většího geroje, než jsem. Teď absolvuji řadu lékařských vyšetření, protože mi není dobře. Dělám se, že je mi lépe, než mi ve skutečnosti je,“ řekl Janoušek České televizi.

Podnikatel nyní čeká, až mu přijde rozhodnutí o nástupu do vězení. To by měl dostat zhruba do měsíce po rozsudku, tedy do poloviny října.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podmínky odkladu nástupu do vězení ze zdravotních důvodů přiblížili mluvčí Vězeňské služby Hana Löffelmannová a advokát Tomáš Sokol

„V tomto rozhodnutí je stanovena lhůta, kdy se musí dostavit do věznice k nástupu výkonu trestu. Zpravidla to bývá do tří dnů po obdržení tohoto rozhodnutí,“ uvedla mluvčí Vězeňské služby Hana Löffelmannová.

Odsouzený může požádat soud o odklad nástupu do vězení ze zdravotních důvodů. Aby mu soud vyhověl, musejí to však být už pádné důvody. „Dnes soud rozhoduje o žádosti o odkladu nástupu výkonu trestu ze zdravotních důvodů pouze, je-li odsouzený hospitalizován,“ uvedl advokát Tomáš Sokol.

Když soud dostane od odsouzeného žádost, může nechat přezkoumat jeho zdravotní stav. „Zda to skutečně brání nástupu výkonu trestu, případně na jak dlouho by měl být ten nástup být odložen,“ dodal Sokol.

Ať už na případný odklad ze zdravotních důvodů dojde, či nikoli, Janoušek doufá ve víc. Zvažuje prý, že se ještě pokusí verdikt soudu zvrátit – chce podat dovolání k Nejvyššímu soudu a uvažuje také o obnově řízení.

Kauza Roman Janoušek | Foto: Český rozhlas

Vladimír Kroc, Eliška Malínská, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme