Bývalý senátor ODS Alexandr Novák odsouzený za korupci zůstane ve vězení

Bývalý senátor za ODS Alexandr Novák odsouzený za korupci zůstane ve vězení. Rozhodl o tom za zavřenými dveřmi Krajský soud v Ústí nad Labem, když zrušil původní rozhodnutí litoměřického soudu, který chtěl Nováka podmínečně propustit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Novák požádal o propuštění po odpykání třetiny čtyřletého trestu, který dostal za přijetí více než 40milionového úplatku.

Litoměřický okresní soud v srpnu jeho žádosti vyhověl, státní zástupce se ale odvolal a ústecký krajský soud dnes verdikt litoměřického soudu zrušil.

„Krajský soud v Ústí nad Labem rozhodl ve věci Alexandra Nováka tak, že napadané usnesení litoměřického soudu zrušil a věc mu vrátil k novému projednání,“ řekla mluvčí krajského soudu Lenka Lasovská.

O Novákově propuštění se tak bude opět rozhodovat u soudu v Litoměřicích. Ten podle státního zástupce Dana Anděla v původním verdiktu nepřihlédl ke všem okolnostem.

„Ta stížnostní argumentace vychází především z toho, že pan odsouzený Novák výkon trestu nenastoupil sám o sobě, ale musel být do výkonu trestu dodán orgány Policie České republiky,“ uvedl Anděl.

Jan Bachorík, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme