Před soud se dostává kauza investiční skupiny Business Angels Investment

Případ zkrachovalé investiční společnosti Business Angels Investment začne řešit Městský soud v Praze. Sama firma na sebe před čtyřmi lety podala insolvenční návrh. 419 drobných investorů mělo dohromady přijít o víc než 100 milionů korun. Případem se na podnět ČNB zabývala protikorupční policie. Soud si před hlavním líčením musel nastudovat rozsáhlý spis.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Česká národní banka podala v roce 2009 na Business Angels Investment trestní oznámení. Společnost nabízela až osmiprocentní zhodnocení peněz v oblasti odpadového hospodářství a alternativních zdrojů energie.

Tvrdila, že je pod dohledem centrální banky. To ale nebyla pravda.

Manažeři údajně z vybraných peněz platili reklamu a lákali tak další klienty. Koncem roku 2009 někdo z účtu vybral 60 milionů korun v hotovosti. Poté firma přestala komunikovat a nakonec na sebe vyhlásila konkurz.

Protikorupční policie pak navrhla obžalovat tři muže pro podvod a jednoho pro porušení povinností při správě cizího majetku.

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme