Premiér Sobotka chce s prezidentem řešit jeho vulgarismy ve vysílání ČRo

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD chce mluvit s prezidentem o jeho vulgarismech, které pronesl v nedělních Hovorech z Lán na Radiožurnálu. Předsedu vlády mrzí, že se za ně nechce Zeman omluvit. Prezident mluvil sprostě třeba v souvislosti s ruskou kapelou Pussy Riot nebo služebním zákonu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

Podle Sobotky by měl Zeman uznat chybu. „Myslím si, že pan prezident prostě tím, jak se vyjadřoval v rozhlase, nedává dobrý příklad,“ míní Sobotka a pokračuje:

„Nedává dobrý příklad i tím, že se nechce omluvit. Myslím si, že to byl lapsus. Prezident republiky by se takovým způsobem vyjadřovat neměl.“

Prezident Zeman použil vulgarismy třeba, když mluvil o ruské kapele Pussy Riot nebo služebním zákonu. Sobotka s ním o tom bude mluvit.

„Mě to velmi mrzí, protože já jsem shodou okolností také otec, a nevím, co bych odpověděl mým synům, kdyby se zeptali, proč se pan prezident vyjadřuje takovým způsobem, jakým se vyjadřuje. A proč, když udělá takovouto věc, se potom ani neomluví,“ dodává premiér.

kap, Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme