Prezident jmenuje Ťoka ministrem dopravy ve čtvrtek 4. prosince

Prezident Miloš Zeman jmenuje Dana Ťoka ministrem dopravy ve čtvrtek 4. prosince v 11 hodin dopoledne. Ťok to řekl novinářům po setkání s prezidentem na Pražském hradě. Při více než hodinové schůzce se prý bavili o koncepci v dopravě, o střetu zájmů se nemluvilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kandidát na ministra dopravy za hnutí ANO Dan Ťok

Kandidát na ministra dopravy za hnutí ANO Dan Ťok | Zdroj: ČTK

Daniel Ťok mluvil s prezidentem o silniční, železniční i lodní dopravě, Miloš Zeman se zajímal i o jeho manažerské schopnosti.

„V železniční dopravě jsme se bavili o tom, že by bylo dobře, abychom se orientovali na rychlotratě, že bychom zkusili prosadit zahájení rychlostních tratí z Berlína do Prahy a Mnichov - Praha s možným posunem na Brno, Bratislavu až k Černému moři,“ řekl po schůzce Ťok.

S prezidentem se například shodli i na potřebě urychlení oprav na dálnici D1. „Pan prezident kritizovat fakt, že na ministerstvu dopravy je příliš velká rotace lidí, a říkal, že tato situace vede k tomu, že se spousta věcí neudělala. Například jsme se bavili o tom, že se poměrně zapomnělo na dálnici D1, která má 40 let a s její modernizací se začalo později, než by se mělo.“

Podle dřívějších vyjádření prezidenta Zemana bude muset Ťok řešit mimo jiné urychlení dopravní výstavby. Zemanovi nevadí, že nový ministr nepřichází z politiky. Jak řekl, nemá námitky proti úspěšným podnikatelům a manažerům.

Ve funkci Ťok nahradí Antonína Prachaře, který minulý týden rezignoval. S kandidaturou bývalého šéfa stavební společnosti Skanska už souhlasil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), ačkoliv původně měl k němu výhrady.

Po společné schůzce Ťok uvedl, že rozptýlil obavy premiéra z možného střetu zájmů, se Sobotkou se prý také shodli na hlavních úkolech, které před novým ministrem stojí.

Věra Pfeifferová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme