’Šmejdi‘ vymýšlejí stále nové triky, jak se dostat k lidem do bytu

Přímý nebo také osobní prodej využívá v posledních letech stále víc lidí. Mnoho z nich se ale stalo obětí neférového jednání. Podvodní obchodníci stále vymýšlejí nové triky, jak se dostat k seniorům do bytu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předváděcí akce pro důchodce (ilustrační foto)

Předváděcí akce pro důchodce (ilustrační foto) | Foto: Český rozhlas

Podvodní prodejci se často odvolávají na nový občanský zákoník. Lidem třeba říkají, že kvůli němu přišli změnit smlouvy.

Někdy se také vydávají za zástupce lékařů. „Opravdu už se dá setkat s čímkoliv,“ potvrdil právník spotřebitelského časopisu dTest Lukáš Zelený.

Takové jednání ale poškozuje poctivé obchodníky, kteří přímý prodej využívají. Co si pod pojmem přímý prodej představit, vysvětlil v Šedesátce Radiožurnálu generální sekretář Asociace osobního prodeje Jan Stránský.

„Osobní nebo přímý prodej je prodej spotřebních předmětů na definovaném trhu za konkurenceschopné ceny s příslušnou užitnou hodnotou těch výrobků, které prodávají takzvaní přímí prodejci nebo distributoři, kteří jsou ve smluvním vztahu se svojí mateřskou firmou,“ řekl Stránský a doplnil:

„Nabídka energií, telefonních služeb, kabelových televizí, finančních produktů do toho rozhodně nepatří.“

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme