Pořad Hovory z Lán zřejmě končí, Zeman odmítá předtáčení

Český rozhlas chce předtáčet diskusní pořad Hovory z Lán. Generální ředitel Peter Duhan už proto poslal prezidentovi Miloši Zemanovi dopis. Pokud by prezident požadavek odmítl, rozhlas nevylučuje, že pozastaví vysílání pořadu. Hrad na dopis ještě neodpověděl. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ale sdělil, že hlava státu na to nepřistoupí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident republiky Miloš Zeman v Hovorech z Lán

Prezident republiky Miloš Zeman v Hovorech z Lán | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

„Zdůrazňuji, že pan prezident s tímto řešením zásadně nesouhlasí, nepřistoupí na tuto variantu. V tuto chvíli situaci řešíme tak, aby posluchači o živý rozhovor s prezidentem republiky nepřišli,“ řekl Ovčáček.

Pokud prezident předtáčení odmítne, je velmi pravděpodobné, že Český rozhlas bude muset vysílání Hovorů z Lán pozastavit. „Český rozhlas zatím z Hradu neobdržel oficiální reakci,“ upřesnil mluvčí ČRo Jiří Hošna.

Zeman v posledních Hovorech z Lán použil několik vulgarit, za což byl kritizován. Podle Rady ČRo rozhlas odvysíláním hovorů porušil zákon i kodex Českého rozhlasu.

Rada ČRo uznala výjimečnost situace, kdy svou roli hrálo překvapení a respekt k hlavě státu. Do budoucna rozhlas vyzvala, aby u Hovorů z Lán svůj kodex respektoval.

ČRo, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme