‚Superúředník‘ je oficiálně ve funkci, složil slib premiérovi

Šéf státních úředníků, takzvaný superúředník Josef Postránecký složil ve Strakově akademii slib do rukou předsedy vlády Bohuslava Sobotky z ČSSD. Vláda ho jednomyslně vybrala do této funkce minulý týden. Šest let povede zhruba 65 tisíc úředníků. Prioritně chce vypsat třeba výběrové řízení na státní tajemníky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Postránecký

Josef Postránecký | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD po slibu řekl, že se splatil dvacetiletý dluh českých vlád, a ocenil, že Česko má oficiálně nového šéfa státní správy.

Josef Postránecký zmínil dva nejnaléhavější úkoly, výběrová řízení na státní tajemníky na ministerstvech a rozjezd státní správy podle pravidel služebního zákona od července letošního roku.

„Rovněž bude důležité připravit všechny nezbytné prováděcí předpisy tak, aby od 1. července došlo k hladkému překlopení české státní správy do režimu zákona, aniž by to občané nebo podnikatelé pocítili při svých kontaktech s úřady,“ řekl Josef Postránecký.

Josef Postránecký | Foto: Český rozhlas

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme