Anonym ohlásil bombu na nádraží, město neupřesnil. ČD na hodinu omezily provoz

České dráhy odpoledne zhruba na hodinu omezily provoz na některých železničních stanicích v Česku. Důvodem bylo hlášení o umístění výbušniny. Anonym nahlásil uložení bomby na hlavním nádraží, neřekl ale ve kterém městě. Provoz byl omezen od 16.30 přibližně na hodinu. Desítky vlaků nabraly zpoždění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté uzavřeli hlavní nádraží v Olomouci kvůli anonymní hrozbě bombou

Policisté uzavřeli hlavní nádraží v Olomouci kvůli anonymní hrozbě bombou | Zdroj: ČTK

„Police v rámci celé České republiky koordinuje bezpečnostní opatření a přistoupila u některých nádraží i k evakuaci,“ potvrdila mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Uzavřena byla nádraží v Brně, Olomouci, Ostravě, Prostějově, Chomutově nebo Liberci. Omezení se naopak nedotklo hlavního nádraží v Praze nebo v Plzni. Policisté je ale už od noci procházejí a střeží.

Policisté uzavřeli hlavní nádraží v Olomouci kvůli anonymní hrozbě bombou | Foto: ČTK

Mezi prvními evakuovali hlavní nádraží v Brně, kvůli hrozbě omezili i provoz MHD v okolí. Podle mluvčího brněnské policie Pavla Švába se jezdilo jen na nejvzdálenějších dvou kolejích od budovy nádraží. Automobilová doprava byla z ulice u nádraží vyloučena úplně.

Zpoždění mají desítky vlaků

Podle ČD byla nejhorší situace v okolí Brna, Olomouce a Ostravy, kde jsou zpoždění nejvyšší. Nejvíce se to dotklo vlaků regionální dopravy, tedy osobních a spěšných vlaků, ale neminulo ani dálkové mezistátní vlaky.

„Zpoždění se pohybuje mezi 15 až 40 minutami, ale máme bohužel několik spojů, které mají zpoždění více než hodinu,“ upřesnila v 18 hodin Kateřina Šubová.

„Zpoždění si vlaky ponesou až do večerních hodin. Některé, které dojíždějí třeba do Ostravy a točí se zpátky na Brno nebo v případě pendolin dojíždí až do Bohumína a otáčí se na Prahu, může být i zpoždění u následných spojů,“ upozorňuje mluvčí ČD.

Cestující čekají před hlavním nádražím v Olomouci, které policisté uzavřeli kvůli anonymní hrozbě bombou | Foto: ČTK

ČRo, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme