NKÚ: Ministerstvo financí chybně uvolnilo přes dvě miliardy korun

Ministerstvo financí před dvěma lety podle Nejvyššího kontrolního úřadu chybně vyplatilo přes dvě miliardy korun. Podle NKÚ šly peníze na akce, které měla zaplatit jednotlivá ministerstva ze svých rozpočtů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo financí. Ilustrační foto.

Ministerstvo financí. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Ministerstvo kultury tyto peníze například použilo na oslavy výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu nebo na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

Podle mluvčího ministerstva financí Radka Ležatky ale rezort chybu neudělal.

„Žádosti o rozpočtová opatření jsou dlouhodobě a důsledně prověřovány ministerstvem financí. Vláda má oprávnění rozhodnout o použití prostředků dle svého uvážení,“ řekl Českému rozhlasu Ležatka a doplnil:

„Ministr financí je rovněž oprávněn provádět rozpočtová opatření z kapitoly státní dluh na zajištění rozpočtově nezajištěných potřeb, například zajištění vyšších odvodů do rozpočtu EU na konci roku 2013. A dovozování, že by tyto prostředky mohly být použity na snížení státního dluhu, je tak mylné.“

Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme