Picek u soudu řekl, že o údajném sledování na zakázku ani hrozbě Nečasově rodině nevěděl

K údajnému zneužití Vojenského zpravodajství u soudu vypovídal někdejší ministr obrany Vlastimil Picek. Vypověděl, že po zatýkání v případu Nagyová nařídil zvláštní prověrku ve Vojenském zpravodajství. Kontrola ale nenašla nic zásadního, jen jedno drobné pochybení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr obrany Vlastimil Picek

Ministr obrany Vlastimil Picek | Foto: Filip Jandourek

„Pokud bylo případné porušení, tak to bylo porušení na vnitřním odboru, nic jiného. Ale to musí ukázat soud,“ řekl Picek.

Pro státního zástupce Rostislava Bajgera ale byla zásadní jiná část Pickovy výpovědi: „Že neví o žádné hrozbě, která by v minulosti hrozila jak předsedovi vlády, tak jeho rodině.“

Údajnou hrozbou zdůvodňuje obhajoba kroky Nečasové, dříve Nagyové, která si měla objednat sledování exmanželky Petra Nečase Radky.

Vlastimil Picek už v případu vypovídal na policii. V době údajného zneužití Vojenského zpravodajství byl náměstkem ministra obrany, když zadrželi někdejší šéfku Úřadu vlády Janu Nagyovou, dnes Nečasovou, byl už Picek ministrem.

Po výslechu dnešních svědků by měl soud pokračovat na konci května.

Aktéři v kauze Nagyová | Foto: Český rozhlas

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme