Bývalý senátor Novák je na svobodě. Soud ho propustil na čtyřletou podmínku

Bývalý senátor za ODS a starosta Chomutova Alexandr Novák je na svobodě. Okresní soud v Chomutově přijal záruku občanského sdružení, které se za odsouzeného zaručilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení (ilustrační foto)

Vězení (ilustrační foto) | Foto: Vězeňská služba ČR

„Alexandr Novák byl dnešního dne rozhodnutím senátu ve věznici Všehrdy propuštěn podmínečně se stanovením zkušebním doby čtyři roky a se současným přijetím občanského sdružení Gryphons, které záruku nabídlo,“ potvrdil předseda soudu Petr Šustr.

Alexandr Novák si odpykával čtyřletý trest za to, že v roce 1999 vzal 42milionový úplatek za zprostředkování prodeje městských akcií energetických firem za více než 317 milionů korun. Novák tvrdil, že šlo o půjčku pro manželku.

Soud ho ale uznal vinným a kromě trestu odnětí svobody mu tehdy uložil také pětimilionovou pokutu. Ve vězení byl od dubna 2013.

Policie prošetřovala Alexandra Nováka také v souvislosti s kauzou praní špinavých peněz. Ty měli společně s podnikatelem Patrikem Oulickým skrytě investovat do kasina v Aši. Kriminalistům se to ale prokázat nepodařilo a případ odložili.

ČRo, Michaela Široká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme