Výherce miliardového jackpotu vsadil tiket v Pardubickém kraji

Výherce rekordní sumy v loterii Eurojackpot vsadil svůj tiket v Pardubickém kraji. Téměř 2,5 miliardy korun získal při pátečním slosování. Celou částku dostane na účet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny (ilustr. obr.)

Koruny (ilustr. obr.) | Foto: Miroslav Zimmer

Výherce podal svůj tiket jen jeden den před samotným slosováním.

Čísla si sám nevybíral a vsadil na náhodný tip. Podal plnou sázenku, to znamená, že vyplnil všechny sloupce. Za tiket zaplatil dohromady 400 korun.

Sazka nabídne výherci i neobvyklou pomoc – psychologa a finančního poradce.

Částka se už nebude danit. Výherce si tak převezme v přepočtu 2 miliardy a 466 milionů korun. Sazka mu částku musí poslat do 60 dní na účet.

Identita výherce je ale stále neznámá. Má ještě 32 dní na to, aby se o svou výhru přihlásil.

Veřejnost se totožnost čerstvého miliardáře nedozví, pokud si to výherce nebude přát. Kvůli ochraně identity výherce společnost Sazka zpřísnila bezpečnostní opatření.

„Pokud výherce nebude souhlasit s tím, abychom zveřejnili jeho identitu, tak my ji samozřejmě v žádném případě nezveřejníme. Měl by ji znát pouze jeden člověk, technický pracovník v Sazce, který bude tuto výhru předávat,“ vysvětlil mluvčí společnosti Václav Friedmann.

V Dánsku třeba výherkyně skoro 1,5 miliardy korun veřejně vystoupila v televizi, aby se pochlubila.

Doteď bylo nejvyšší vyplacenou částkou 1,7 miliardy korun, které získal loni v září výherce ve Finsku. Také v Česku je více než dvoumiliardový jackpot bezkonkurenčně nejvyšší výhrou. Předloni v listopadu manželský pár z Chrudimska vyhrál 400 milionů korun ve Sportce. Manželé tehdy ohlásili, že velkou část těch peněz věnují na charitu. V Česku je loterie Eurojackpot od října 2014

Eurojackpot | Foto: Český rozhlas

Marcela Hálová, Simona Bartošová, Anna Jadrná, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme