Na dům ministra Stropnického prý někdo o víkendu hodil zápalné láhve

Na dům ministra obrany Martina Stropnického (ANO) v neděli ráno někdo hodil zápalné láhve. Informoval o tom mluvčí ministerstva Jan Pejšek. Ministr nebyl doma, zatímco někteří členové jeho rodiny ano. Nikomu se nic nestalo. Případ vyšetřují státní a vojenská policie. Kvůli incidentu byla posílená ostraha Stropnického.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr obrany Martin Stropnický

Ministr obrany Martin Stropnický | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

Mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan Českému rozhlasu řekl, že se případem zabývají státní a vojenská policie, že se jednalo o zápalné láhve, však zatím potvrdit nechtěl.

„Vzorky z těchto lahví budou podrobeny znaleckému zkoumání z oboru chemie,“ konstatoval. Od výsledku expertízy se budou odvíjet další kroky. „Jakákoli právní kvalifikace by byla v tuto chvíli předčasná a spekulativní,“ poznamenal Hulan.

To, že se informace o víkendové události dostaly na veřejnost až nyní, vysvětloval mluvčí resortu obrany Jan Pejšek vyšetřováním na místě činu.

Kvůli incidentu byla zvýšená ostraha ministra, podrobnosti však resort „z pochopitelných důvodů“ nespecifikoval.

„Takové věci se na české politické scéně naštěstí nestávají často. Bohužel to nasvědčuje radikalizaci určitých názorových skupin, které stojí proti hodnotám, jež zastáváme. Pro mě to je vlastně potvrzení správnosti nastaveného kurzu ministerstva obrany, které vedu,“ citovala agentura ČTK reakci ministra Stropnického.

„Samozřejmě ale nejde o situaci, která by byla pro mě nebo moji rodinu běžná,“ doplnil ministr.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme