Policie šetří případ bývalého pracovníka ČOI. Kvůli padělaným podpisům

Spor mezi Vladimírem Grohem a Českou obchodní inspekcí má pokračování. Bývalý pracovník tvrdí, že někdo padělal jeho podpis u desítek záznamů z prověrek. Během nich inspekce sledovala předváděcí akce takzvaných šmejdů, tedy obchodníků, kteří prodávají starším lidem předražené zboží. Groh kvůli údajně falešným podpisům podal trestní oznámení. Radiožurnálu se podařilo zjistit, že případ už řeší policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podpis (ilustrační foto)

Podpis (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

„Kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů padělání, pozměnění veřejné listiny a zneužití pravomoci úřední osoby,“ popisuje mluvčí pražských policistů Iveta Martínková.

Přehrát

00:00 / 00:00

ČOI tvrdí, že má svědky, kteří Vladimíra Groha protokoly viděli podepisovat. On ale nesouhlasí. Případem se nyní zabývá policie

Kriminalisté případ rozplétají kvůli trestnímu oznámení Vladimíra Groha. Bývalý pracovník inspekce totiž tvrdí, že od loňského září už na kontrolních akcích nepodepisoval žádné úřední záznamy.

„Ty podpisy můžu říct, že nejsou moje. Kdo je tam za mě podepisoval nevím,“ řekl před nedávnem Groh.

Jeho jméno i s podpisem je přitom na většině dokumentů. Proti tvrzení svého bývalého spolupracovníka se ale ohradila Česká obchodní inspekce.

„Stále platí, že Česká obchodní inspekce podnikla veškeré kroky, aby zjistila, co se tehdy stalo. Pokud jde o naše tvrzení, máme i svědecké výpovědi, že pan Groh skutečně podepisoval protokoly, u kterých podpisy jsou, a to v přítomnosti svědků, tedy často další inspektorky, která s ním na kontroly jezdila,“ řekl mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

„Inspektorky, které u toho byly přítomny, byly celkem dvě, obě potvrzují, že pan Groh osobně protokoly podepisoval,“ dodal.

Radiožurnál nechal několik dokumentů s údajně falešným podpisem posoudit uznávaným písmoznalcem Jiřím Strakou. Ten připustil, že s největší pravděpodobností na dokumentech nejsou Grohovy podpisy.

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme