Radmila Kleslová odstoupila z funkce místopředsedkyně hnutí ANO

Radmila Kleslová rezignovala na post místopředsedkyně hnutí ANO. Svůj krok zdůvodnila mediálním kampaní, kterou proti ní údajně rozpoutal bývalý náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht. Vedení ANO vzalo její krok "na vědomí".

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalá starostka Prahy 10 za hnutí ANO Radmila Kleslová.

Bývalá starostka Prahy 10 za hnutí ANO Radmila Kleslová. | Zdroj: ČTK

Kleslová oznámila svou rezignaci těsně před jednáním předsednictva hnutí, které mělo řešit její údajný nátlak na dozorčí radu ČEZ a působení v orgánech pražských městských firem.

„Po permanentním tlaku, který na mě média v posledních týdnech vyvíjela, jsem se rozhodla rezignovat na funkci místopředsedkyně hnutí ANO," napsala Kleslová v prohlášení pro média.

Odstoupením z funkce prý chce zastavit kampaň, která poškozuje hnutí ANO. Podle ní ji rozpoutal bývalý náměstek ministra financí Andreje Babiše (ANO) Lukáš Wagenknecht.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radmila Kleslová odstoupila z funkce místopředsedkyně ANO, hnutí funkci zatím neobsadí

„Nikdo mě netlačil, je to jediný důvod, je to mediální tlak. Mám dlouho po tanečních, sama žiju s dcerou, nechci, abych zůstala sama, aby se mi něco stalo. To je celé. Kolegům děkuji za spolupráci a budeme stále spolupracovat," komentovala později Kleslová svůj krok.

Podle šéfa hnutí ANO Andreje Babiše je rezignace Kleslové jejím vlastním rozhodnutím. „Paní Kleslová nevhodně komunikovala s členy dozorčí rady, ale nespáchala žádný přestupek. Takže ona samozřejmě se tak rozhodla pravděpodobně na základě mediální štvanice, která je obrovská,“ řekl Babiš.

Někteří členové předsednictva ANO ještě v pondělí nepovažovali odstoupení Kleslové za pravděpodobné. Dnes překvapení neskrýval například poslanec Martin Komárek. „Je to pro mě velice nečekané, ale řekl bych, že je to čestné a čisté řešení," napsal ČTK.

Babiš kritizoval Kleslovou kvůli údajnému nátlaku na dozorčí radu ČEZ

Média během posledních týdnů informovala o smlouvě advokátní kanceláře Kleslové pro ČEZ, díky které si starostka Prahy 10 vydělala až 100 tisíc korun měsíčně.

Upozornila také na to, že Kleslová je členkou představenstva společnosti Pražská teplárenská a předsedkyní dozorčí rady Pražské energetiky. Díky angažmá v pražských firmách si podle Lidových novin přijde až na miliony korun ročně.

Server Neovlivní.cz také zveřejnil nahrávku, na které Kleslová obviňuje Wagenknechta z toho, že společně s dalšími členy dozorčí rady ČEZ média upozornil na její smlouvu se společností. Právě tato nahrávka podle dřívějšího vyjádření Babiše vedla k tomu, že se rozhodl případ Kleslové řešit na předsednictvu.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme