Nová bezpečnostní opatření na Pražském hradě budou stát několik set milionů

Na Pražském hradě se zvýší bezpečnostní opatření. Po schůzce s prezidentem v Lánech to řekl ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD. Podle něj se ze všeho nejdřív musí zlepšit spolupráce hradní stráže a prezidentovy ochranky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Členové skupiny Ztohoven stáhli na Pražském hradě prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky

Členové skupiny Ztohoven stáhli na Pražském hradě prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky | Foto: Ztohoven

„Bude to stát nějaké peníze, nějaký čas, ale připravujeme celkový systém změny ochrany Pražského hradu. Pan prezident si představuje i bezpečnostní rámy a další opatření, což je podle mne otázka příštího roku s investicí několika set milionů korun. To znamená, že na to budeme muset hledat finance,“ uvedl Chovanec.

Nové zabezpečení je reakcí na akci skupiny Ztohoven. Její členové v polovině září vyvěsili nad Pražským hradem místo prezidentské standarty rudé trenýrky, jako ‚standartu muže, který se nestydí za nic‘.

Na střechu vylezli převlečení za kominíky, policisté je zadrželi až po činu. Snadno překonané zabezpečení Hradu vyvolalo kritiku a začalo se uvažovat o instalování bezpečnostních rámů. Proti jsou památkáři, kterým vadí, že tím bude porušen historický ráz památky.

Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme