Počasí na Vánoce chystá zamračenou oblohu, občas déšť a teploty až 10 stupňů

Teploty vysoko nad nulou, většinou pošmourná obloha a občas slabý déšť nebo mrholení – takové počasí nás podle ČHMÚ bude provázet v nadcházejících dnech a o vánočních svátcích. Jen přechodně se na obloze ukáže sluníčko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vánoční trhy (ilustrační foto)

Vánoční trhy (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Zítra čekejte oblačno až zataženo a jen ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Odpolednea večer od jihozápadu pak ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno.Ojediněle se budou tvořit mlhy.

Noční teploty v Čechách 8 až 4 °C, na Moravě a ve Slezsku 6 až 2 stupně. Nejvyšší denní teploty 8 až 12, na Moravě při nízké oblačnosti 5 až 9 stupňů a v 1000 metrech na horách kolem 6 stupňů Celsia. Mírnýjihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Ve středu bude polojasno až skoro jasno a ojediněle, na Moravě místy, zataženo nízkouoblačností. Ojediněle mrholení. Odpoledne a večer od severozápadu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2, nejvyšší denní 8 až 12 stupňů, při nízké oblačnosti jen kolem 6 °C.

Na Štědrý den má být zataženo až oblačno, ojediněle mlhy a mrholení. Odpoledne a večer v Čechách místy, na Moravě jen ojediněle polojasno. Nejnižší noční teploty 5 až 1, nejvyšší denní 6 až 10 °C, při nízké oblačnosti kolem 6 stupňů Celsia.

Na první svátek vánoční čekejte zataženo až oblačno a místy slabý déšť, ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1 stupeň a nejvyšší denní teploty 5 až 9 stupňů Celsia.

Také na Štěpána meteorologové předpovídají zataženo až oblačno, ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Místy přechodně až polojasno. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1, nejvyšší denní teploty 4 až 8 stupňů a při malé oblačnosti až 11 stupňů Celsia.

V následující mapě si můžete prohlédnout statistiky vánočních sněžení od roku 1982. Jde pouze o vybrané stanice, podrobná měření nejsou v České republice veřejně přístupná.

Zdroj dat: Měření ČHMŮ skrze API NOAA.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme