Žalobci vydali příkaz k propuštění dalších aktérů olomoucké kauzy Vidkun

Vazební věznice dnes po podnikateli Ivanu Kyselém opustili i zbylí dva obvinění v olomoucké korupční kauze Vidkun. Stalo se tak poté, co žalobci přijali jejich kauce v celkové výši 100 tisíc korun. Rozhodnutí o propuštění šéfa olomoucké hospodářské kriminálky Radka Petrůje a náměstka policejního ředitele Karla Kadlece padlo ve čtvrtek dopoledne. Vyšetřování případu pokračuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vazební věznice Praha Pankrác

Vazební věznice Praha Pankrác | Foto: Filip Jandourek

„Do věznice byly odeslány příkazy k propuštění obviněných na svobodu, takže v tuto chvíli by měl probíhat proces jejich propuštění. Nejsem ale schopen říct, jestli už byli na svobodu fakticky propuštěni, či ne,“ uvedl dopoledne státní zástupce Petr Šereda.

Šéf odboru olomoucké hospodářské kriminality Radek Petrůj a náměstek olomouckého policejního ředitele Karel Kadlec jsou obvinění ze zneužití pravomoci úřední osoby, policejní náměstek navíc z přijetí úplatku.

Soud je spolu s Kyselým poslal do vazby v obavě z maření vyšetřování a v případě Kadlece s Petrůjem i kvůli hrozbě z pokračování v trestné činnosti. Tříměsíční lhůta pro tento důvod vazby nyní uplynula.

Stíhání v kauze přezdívané Vidkun čelí i olomoucký hejtman Jiří Rozbořil z ČSSD, který je podezřelý z podplácení. Všichni čtyři podali proti svému obvinění stížnost.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme