Vedení policie prověří, jestli předem neunikly informace o razii ve Spolchemii

Vedení Policejního prezidia chce zjistit, jestli od policie předem neunikly informace o páteční razii ve Spolchemii a na Krajském soudu v Českých Budějovicích. Kvůli insolvenční kauze kolem Via Chem Group policie obvinila 14 lidí. Dva se jí ale nepodařilo zadržet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie, policejní auto (ilustrační foto)

Policie, policejní auto (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube chce od protikorupční policie analýzu pátečního zásahu a celého vyšetřování.

„Může to být skutečně shoda okolností, že tyto osoby měly naplánovanou nějakou zahraniční cestu, může to být samozřejmě i chyba v organizaci, přípravě této akce, ale může to být samozřejmě i únik informací třeba i z Policie České republiky,“ řekl Laube.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie chce analýzu vyšetřování insolvenční kauzy kolem Via Chem Group. Případ sleduje redaktorka Blanka Černá

Podle médií se nepodařilo zadržet podnikatele Petra Sisáka a advokáta Ivo Halu. Spekuluje se o tom, že právě k nim informace unikly.

Náměstek policejního prezidenta pak na základě této analýzy rozhodne o případných dalších opatřeních. „Samozřejmě pokud bych naznal sám za sebe podezření na únik z Policie ČR, případ bych předal Generální inspekci bezpečnostních sborů,“ dodal Zdeněk Laube.

V kauze Via Chem Group je obviněn i brněnský státní zástupce Roman Skopal

Číst článek

Policisté po páteční razii v ústecké chemičce Spolchemie a českobudějovickém krajském soudu skupinu obvinili z řady trestných činů, které se týkají například zvýhodnění nebo poškození věřitele, způsobení úpadku, zasahování do nezávislosti soudu nebo za účast v organizovaném gangu.

Blanka Černá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme