Pětice uchazečů o post generálního ředitele ČRo veřejně představí své projekty

Rada Českého rozhlasu dnes bude vybírat nového generálního ředitele. Do finále postoupilo pět mužů, kteří radě představí svou vizi, kam by mělo veřejnoprávní médium směřovat. Volba generálního ředitele je veřejná a začne ve 14 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova Českého rozhlasu

Budova Českého rozhlasu | Foto: Pavla Kopřivová

Nejvíce hlasů od radních v prvním kole získali současný náměstek ředitele Českého rozhlasu René Zavoral, děkan Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Jakub Končelík a vedoucí právník Psychiatrické nemocnice Bohnice Tomáš Němeček.

Kromě nich přiblíží své představy o budoucnosti rozhlasu i bývalý finanční ředitel České televize Michael Kralert a Tomáš Skřivánek, donedávna člen představenstva vydavatelství Mladá fronta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rada Českého rozhlasu vybírá nového generálního ředitele. Do finále postoupila pětice mužů

„Každý kandidát bude mít na svoji prezentaci přibližně 15 minut a dalších 15 minut bude vystaven otázkám jednotlivých členů rady,“ informuje mluvčí Rady Českého rozhlasu Ivan Tesař.

Ještě před volbou se radní sejdou na neveřejné schůzi. Projednají na ní údajné e-maily mezi předsedou rozhlasové rady Petrem Šafaříkem a premiérem Bohuslavem Sobotkou z ČSSD, které zveřejnili hackeři na internetu.

O to se už dřív ve sněmovně snažil i předseda volebního výboru Martin Komárek z hnutí ANO. „Radní se mají řídit svým svědomím a nejlepším zájmem Českého rozhlasu. Ale vzhledem k údajné čilé korespondenci pana Šafaříka s panem premiérem se zdá, že tomu tak vždy nemusí být,“ prohlásil.

Premiér Sobotka odmítl pravost e-mailů komentovat kvůli policejnímu vyšetřování. Předseda rady Šafařík zase v SMS zprávě vzkázal, že e-maily nepsal. Volbu to neovlivní ani podle mluvčího rady. „Já to zatím za problém nepokládám,“ domnívá se Tesař.

Rada by měla vybrat nového generálního ředitele nejpozději do 3. února, kdy skončí mandát prozatímnímu řediteli Karlu Zýkovi.

Iveta Vávrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme