Kriminalisté vyšetřují včerejší útok na pražské sociální centrum Klinika

Policie vyšetřuje útok na pražské sociální centrum Klinika. Skupina asi 20 maskovaných lidí na budovu zaútočila včera večer. Rozbila okna a dovnitř vhodila několik zápalných lahví. 19 lidí muselo být evakuováno, jeden člověk skončil v péči záchranářů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie vyšetřuje útok na pražské sociální centrum Klinika

Policie vyšetřuje útok na pražské sociální centrum Klinika | Foto: Filip Titlbach

„Mě odvezla záchranka, dostal jsem něčím, co přiletělo do okna, přímo do hlavy. Házeli kameny, dýmovnice. Roztržená hlava, pár stehů,“ popsal Českému rozhlasu napadený. Teď už pomáhá uklízet uvnitř Kliniky.

Budova má po včerejším útoku osm rozbitých oken v horním patře a také výlohu u vstupu. Ještě včera večer přišly do centra desítky dobrovolníků, kteří spoušť pomohli odklidit. Ráno už byla okna překrytá dřevěnými deskami.

Přes noc někteří lidé objekt hlídali, báli se, aby se útok neopakoval. Obyvatelé Kliniky odhadují, že se škoda může vyšplhat na zhruba 60 tisíc korun. Provoz autonomního centra to prý neohrozí.

Neznámí pachatelé zapálili pražskou Kliniku, která pomáhá i uprchlíkům

Číst článek

Policie zatím nepotvrdila ani nevyvrátila, jestli útok souvisí se včerejšími demonstracemi proti migraci. Podle lidí z centra Klinika na dům zaútočila stejná skupina, která včera napadla dlažebními kostkami a tyčemi demonstraci Solidarita bez hranic, která se konala na Malé Straně.

Klinika nabízí koncerty, výuku cizích jazyků, promítání nebo přednášky. Kromě toho organizuje taky sbírky oblečení pro migranty.

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme