Zaměstnanci pošty chtějí protestovat proti povinnému nabízení produktů

Pošťáci a jejich kolegové na přepážkách se chystají stávkovat. Odborové organizaci, která zastupuje zaměstnance České pošty, se nelíbí jejich pracovní podmínky. Na pondělí chystají protestní shromáždění.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta (ilustrační foto)

Česká pošta (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Podle prezidenta Federace výkonných zaměstnanců České republiky Miroslava Prokopa je důvodem hlavně nepřiměřený nátlak na zaměstnance kvůli prodeji produktů partnerů pošty.

„Jedná se o uzavírání pojistek pod nátlakem. Zaměstnanci to musí dělat v rámci svých pracovních povinností. Když je neplní, tak je jim vyhrožováno propuštěním, někdy jsou i propuštěni. Tento problém se snažíme s vedením řešit už minimálně dva roky,“ vysvětluje Prokop.

Česká pošta kritiku odmítá. Odbory podle ní mají možnost své připomínky vznést na běžných jednáních, což se ale podle pošty nestalo. Podnik prý také nedostal od odborů konkrétní informace o protestu ani o důvodech k jeho svolání.

„Vedení České pošty je vždy připraveno jednat se zástupci odborových organizací na standardních jednáních, která pravidelně probíhají. Bohužel tam jsme neslyšeli žádné konkrétní výtky ze strany menších odborových organizací a stávku považujeme za nátlak, který nic neřeší,“ řekl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

ČRo, Kateřina Součková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme