Začátek příštího týdne bude spíš zatažený, Velikonoce ale mají přinést oteplení

Meteorologové slibují teplé Velikonoce. Zatímco na začátku příštího týdne by mělo počasí zůstat stejné jako o víkendu, v pátek se má začít oteplovat. Také na Velikonoční pondělí by měly teploty být příjemné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jabloň, květ, strom, jaro

Jabloň, květ, strom, jaro | Foto: Fotobanka Pixabay

Podle Tomáše Mejstříka z Českého hydrometeorologického ústavu má v pondělí být většinou oblačno až zataženo, místy slabý déšť nebo přeháňky, a to zejména v severní polovině území.

Na horách od zhruba 800 metrů by mohlo i slabě sněžit. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi šesti až deseti stupni.

„Počasí v dalších dnech bude podobné, také čekáme hodně oblačnosti, v úterý přeháňky a občasný déšť na většině území,“ dodává Mejstřík. Úterní teploty by se pak stejně jako v pondělí měly pohybovat mezi šesti až deseti stupni.

Ve středu a na Zelený čtvrtek pak podle meteorologů začnou srážky postupně ubývat, na horách by ale ještě mohlo slabě sněžit.

Závěr týdne má přinést oteplení. Na Velký pátek by teploty mohly být mezi 7 až 11 stupni, na Bílou sobotu by mohly vystoupat až na 14 stupňů.

Nejlepším dnem příštího týdne bude neděle, kdy by mohlo být polojasno a odpolední teploty se mají pohybovat mezi 12 až 17 stupni.

Jarní teploty meteorologové očekávají i na Velikonoční pondělí.

„Během odpoledních hodin sice začne přibývat oblačnost, dokonce i nějaký déšť, ale teploty by měly zůstat celkem příjemné, někde kolem 15 stupňů,“ uzavírá Mejstřík.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme