ÚOOZ spustil akci uvnitř policie, zadržel protikorupčního detektiva

Detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) spustili ve středu akci mířící do vnitřních struktur policie. Zadrželi několik lidí včetně vysoce postaveného detektiva protikorupční policie (ÚOKFK). Zjistila to Česká televize. Domovní prohlídky probíhají na desítkách míst v Česku. Razie bude trvat i během čtvrtka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR (ilustrační foto)

Policie ČR (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Mohu sdělit, že dnes došlo k omezení na osobní svobodě jednoho policisty našeho útvaru. Více informací v tuto chvíli nemáme k dispozici,“ potvrdil Českému rozhlasu mluvčí ÚOKFK Jaroslav Ibehej.

Zadržení jednoho policisty už potvrdil i ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD. „Na základě informací od Policie České republiky potvrzuji, že došlo k zadržení policisty a probíhají standardní úkony trestního řízení. Víc by měl sdělit státní zástupce,“ napsal na twitteru.

Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták Českému rozhlasu řekl, že nebude cokoliv potvrzovat nebo vyvracet. Dodal, že případ dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Praze.

„V tuto chvíli mohu říct pouze to, že policisté Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu provádějí úkony trestního řízení, které dozoruje vrchní státní zastupitelství. V této fázi nebudeme ani nemůžeme poskytovat další informace,“ sdělila ČTK šéfka pražského vrchního státního zastupitelství Lenka Bradáčová.

Dodala, že pokud to procesní situace umožní, vydá instituce ve čtvrtek dopoledne tiskovou zprávu.

Podle Respektu jsou mezi zadrženými i státní zástupci a případ souvisí s odposlechy nalezenými u pražského kriminalisty Pavla Klučky, kterého ÚOOZ podezříval, že vynášel informace.

Deník Právo nedávno napsal, že Klučka objevil odposlechy v kancelářích týmu, který prověřuje podezření na dotační podvod související se stavbou luxusní farmy Čapí hnízdo vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše z hnutí ANO.

ČTK, Eliška Malínská, Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme