Kramný nevraždil, tvrdí u odvolacího soudu obhajoba. Žalobce chce trest ještě vyšší

S novými důkazy chce uspět u odvolacího soudu obhajoba Petra Krammného. Obhájkyně jich dnes Vrchnímu soudu v Olomouci předložila celkem dvacet. Tvrdí, že její klient, kterého v lednu krajský soud nepravomocně potrestal 28 lety vězení za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě, ženě ani dívce neublížil. Naopak obžaloba o vině nepochybuje a pro Kramného navrhuje trest ještě přísnější. Vrchní soud by měl ve věci rozhodnout zítra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kramný u Vrchního soudu v Olomouci

Petr Kramný u Vrchního soudu v Olomouci | Zdroj: ČTK

Podle lednového verdiktu krajského soudu Kramný svoji manželku a dceru zabil v roce 2013 na dovolené elektrickým proudem, což prý potvrdil znalecký posudek. Kramný s tím nesouhlasí a proti rozsudku se odvolal a odvolání podala i jeho matka.

Podle obhájkyně Petra Kramného Jany Rejžkové 20 nových důkazů potvrzuje, že její klient své manželce ani dceři nijak neublížil. „V písemném podání jsou ty důvody rozvedeny na téměř 160 stranách,“ přiblížila.

Obžaloba však s tím, že by byl Kramný nevinný, nesouhlasí. I ona se odvolala a pro Kramného požaduje ještě přísnější trest.

Stejný názor má i zmocněnkyně poškozených Klára Long Slámová. Požaduje proto, aby soud odvolání obžalovaného a jeho matky zamítl. „A aby byl rozsudek zrušen ve výroku o trestu a trest zpřísněn,“ uvedla.

Soud by měl ve věci rozhodnout zítra. „Jednání ve věci obžalovaného Kramného bylo přerušeno do zítřejšího dne, konkrétně do deváté hodiny ranní, kdy bude vyhlášeno rozhodnutí ve věci a bude také rozhodnuto o důkazních návrzích, které strany ve věci podaly,“ řekl mluvčí olomouckého soudu Vladimír Lichnovský.

Případ Kramný | Foto: Český rozhlas

Lenka Kratochvílová, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme