Mladík, který před budovou Policejního prezidia šlápl dívce na hlavu, je už v cele

Jednadvacetiletý mladík, který v květnu před budovou Policejního prezidia brutálně napadl šestnáctiletou dívku, je už v policejní cele. Informoval o tom policejní mluvčí Tomáš Hulan. Důvodem sporu byly zřejmě peníze a drogy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouta (ilustrační foto)

Pouta (ilustrační foto) | Foto: Městská policie Kladno

K události došlo 22. května po deváté hodině večer před budovou Policejního prezidia ve Strojnické ulici v Praze. Postávala či posedávala tam skupinka mladých lidí – dvou dívek a pěti mladíků – když mezi jednou z dívek a jedním z mladíků došlo ke sporu.

„Jak je ze záběrů bezpečnostní kamery zřejmé, došlo mezi oběma zmiňovanými nejprve ke slovní rozepři. Ta nakonec vyústila v to, že agresor stáhl dívku za vlasy ze soklu na zem a tam ji posmýkal po chodníku. Tím ale neskončil. Sice se agresorovi jeho jednání snažili souputníci rozmluvit, avšak ten jejich názoru nedbal, kdy i některé z nich dokonce atakoval,“ uvedl už dříve policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Agresor potom znovu obrátil svou pozornost k napadené a začal jí znovu ubližovat, tentokrát s ještě větší razancí.

„Svůj útok zakončil tím, že jí dupl nohou na hlavu. Tím poškozené způsobil zranění, pro která musela být následně převezena k ošetření do nemocnice. Při tomto posledním útoku navíc druhý přítomný mladík prošacoval bité dívce kapsy, ze kterých jí sebral finanční hotovost,“ píše se dále v policejní zprávě.

Police oznámila, že hledá svědky události, následně se jí minulý týden v pátek přihlásili někteří členové zmiňované skupinky.

„Ve valné většině se jednalo o osoby, které jsou momentálně vnímány kriminalisty jako svědci. Avšak jeden z nich, dvacetiletý mladík, si za účast na tomto incidentu vyslechl od vyšetřovatele obvinění z trestného činu loupeže,“ popsal Hulan v dnešní zprávě.

V sobotu se prý dostavil i hlavní aktér šarvátky, který byl taktéž obviněný z loupeže.

„S ohledem na závažnost jeho počínání při incidentu a především jeho agresivitu vůči poškozené umístil vyšetřovatel obviněného do policejní cely a podal podnět k návrhu na uvalení vazby. Tento návrh příslušný soudce v průběhu včerejšího odpoledne akceptoval a obviněný je tak stíhán vazebně,“ doplnil Hulan.

Hlavním důvodem napadení byly údajně peníze a drogy, zda tomu tak skutečně bylo, však police ještě prověřuje.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme