Žádné místo mi nenabídli, odmítá Šlachta tvrzení policejního prezidenta Tuhého

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta odmítl, že by mu policejní prezident nabídl místo ředitele nové policejní centrály. Šéf sboru Tomáš Tuhý to řekl pro deník Právo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Šlachta (archivní foto)

Robert Šlachta (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Že se Šlachta mohl o post ucházet, potvrdil v České televizi také ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD. Ředitel protimafiánského útvaru ale na svém odchodu od policie trvá.

„V žádném případě mně žádné místo nabídnuto nebylo, s tím, že všichni, co jsme tady zařazeni jako ředitelé, máme místa jistá. A na místo ředitelů se vyhlásilo řízení. Odcházím pouze proto, že tato reorganizace, kterou připravili, je naprosto nesmyslná,“ řekl Robert Šlachta.

Babiš: ANO nechce opustit koalici. Chce, aby partneři uznali, že změny v policii nejsou připravené

Číst článek

Šlachta už oznámil, že z funkce odejde ke konci června. Reorganizací se bude v úterý zabývat také Bezpečnostní rada státu. Ministr vnitra Chovanec řekl, že zatím nevidí důvod, aby reorganizaci po jednání nepodepsal.

Zatím jsem neslyšel argument, proč změny v policii nepodepsat, říká Chovanec

Číst článek

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme