Robert Šlachta nedostal pozvánku na jednání Bezpečnostní rady státu

Končící šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta nedostal pozvánku na dnešní jednání Bezpečnostní rady státu. Šlachta to potvrdil Českému rozhlasu. Pozváním Šlachty přitom podmínil svou účast na schůzce vicepremiér z hnutí ANO Andrej Babiš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Šlachta

Robert Šlachta | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

Babiš ovšem podle svého vyjádření nakonec na zasedání Bezpečnostní rady přijde, i když Šlachta nebyl pozván. Nepozvání Šlachty ale pokládá za chybu. Šlachta by měl říct, co se stalo.

Premiér Sobotka v reakci řekl, že na dnešní jednání Bezpečnostní rady státu pozval ty účastníky, o jejichž přizvání požádali ministři vnitra a spravedlnosti.

Bezpečnostní rada státu bude jednat o plánovaných změnách v policii, které se nelíbí koaličnímu hnutí ANO. Kvůli chystané reorganizaci rezignoval i Šlachta.

Podle plánu policejního prezidenta by se měl Útvar pro odhalování organizovaného zločinu sloučit s protikorupční policií pod jedno vedení.

Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD chce reformu podepsat po dnešním jednání Bezpečnostní rady.

Chovanec chce rozhodnout o reformě policie dnes. Výhrady mají Babiš i Bělobrádek

Číst článek

Robert Šlachta | Foto: Český rozhlas

ČTK, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme