Čeští a nizozemští policisté rozbili drogový gang, zatkli 58 lidí

Česká a nizozemská policie rozbily mezinárodní drogový gang. Policisté zatkli celkem 58 lidí, kteří jsou podezřelí z rozsáhlé výroby a distribuce drog. Hlavního organizátora předalo Česko ke stíhání do Nizozemska, kde je ve vazbě. Hrozí mu až 12 let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(konopí; marihuana) Policisté rozbili mezinárodní drogový gang. Během razie zadrželi desítky kilogramů drog a zbraně

(konopí; marihuana) Policisté rozbili mezinárodní drogový gang. Během razie zadrželi desítky kilogramů drog a zbraně | Foto: Policie ČR

Během razie policisté zajistili šest laboratoří, 54 kilogramů marihuany, 32 kilogramů syntetických drog, tři kilogramy kokainu či 28 zbraní. Objevili také osm pěstíren konopí a více než 7000 litrů chemických látek k výrobě drog.

„Zvláštnost této operace je právě v rozložení do pěti evropských států, konkrétně Německa, Belgie, Polska, České republiky a Nizozemí,“ přibližuje ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych. V Česku se podle něj pěstovala zejména marihuana.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští a nizozemští policisté rozbili drogový gang, zatkli 58 lidí

Hlavního organizátora skupiny, Nizozemce, policisté zatkli ve Strakonicích.

„Česká republika zároveň prostřednictvím produkce vysokopotentního konopí sloužila k saturaci poptávky v některých ze jmenovaných států,“ dodává Frydrych.

Policie síť obchodníků s drogami sledovala tři roky. „Vyšetřování jsme začali v září 2013 na základě informací od kriminálního informačního týmu. Ten nás upozornil na to, že se suroviny pro výrobu syntetických rok nacházejí v obci Best,“ říká nizozemský policejní insplektor Pieter de Bruijn.

Jaroslav Gavenda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme