Expolicista Kadlec jedná o splátkách. Škoda za bourání do aut zřejmě přesáhne 1,6 milionu

Bývalý policista Karel Kadlec bude muset za nabourání 29 aut na pražských Vinohradech zaplatit zřejmě přes 1,6 milionu korun. Uvedl to mluvčí České kanceláře pojistitelů. Právě kancelář škody nyní platí, protože Kadlec neměl povinné ručení, peníze po něm však bude zpětně vymáhat. Podle Kadlecova advokáta Karla Brücklera bývalý policista s kanceláří jedná a vše by mohl mít splaceno do konce roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opilý policista naboural v pražské Šumavské ulici loni v dubnu několik desítek zaparkovaných aut

Opilý policista naboural v pražské Šumavské ulici loni v dubnu několik desítek zaparkovaných aut | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

„Česká kancelář pojistitelů již vyřídila 18 škod,“ uvedl mluvčí České kanceláře pojistitelů Aleš Povr s tím, že u dalších škod likvidace probíhá, nebo se majitelé aut zatím neozvali.

Kancelář vyplatila necelých 1,2 milionu. „Očekáváme, že ještě další škody přibudou ve výši zhruba půl milionu. Celková škoda potom přesáhne 1,6 miliardy korun,“ řekl Povr Českému rozhlasu. Jako první o výši škody informoval server Lidovky.cz.

Kadlec neměl povinné ručení, vše proto kancelář hradí z garančního fondu. „Nicméně je povinna celou škodu potom uplatňovat na viníkovi, tedy v konečném důsledku ji zaplatí nepojištěný viník,“ dodal Povr.

Kadlec zatím částku neuhradil, obě strany však potvrzují, že jsou v kontaktu. „Máme uzavřenou nějakou dohodu, splátkový kalendář,“ uvedl Kadlecův advokát Karel Brückler.

Jeho klient prý činí kroky, aby byl schopen škodu uhradit. „Myslím, že do konce roku tato částka bude uhrazena,“ dodal Brückler.

Kadlec boural v opilosti do aut na pražských Vinohradech letos 12. dubna. Na konci téhož měsíce byl obviněn z ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu za to až tři roky vězení.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme