Přípravy na předčasné říjnové volby pokračují beze změn

Státní volební komise rozhodla, že bude dál připravovat říjnové předčasné volby. Po jejím jednání to oznámil její předseda a ministr vnitra Martin Pecina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr vnitra České republiky Martin Pecina

Ministr vnitra České republiky Martin Pecina | Foto: Tomáš Adamec

Ministr uvedl, že Ústavní soud zatím ústavní zákon o rozpuštění sněmovny a předčasných volbách nezrušil. V přípravách na volby by tak podle něj měly pokračovat všechny volební orgány.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příprava na volby pokračuje podle plánu, říká Martin Pecina

"Doporučujeme, aby volební orgány plnily úkoly vyplývající z harmonogramu pro přípravu voleb tak, aby v případě, že Ústavní soud nezruší uvedený ústavní zákon, nebyla narušena zákonnost postupu a příprava těchto voleb", řekl Pecina.

Volební strany by pak měly pokračovat v odstraňování nedostatků na kandidátních listinách, na které je Komise upozornila. Státní volební komise se znovu mimořádně sejde 10. září večer, tedy hned poté, co Ústavní soud rozhodne o stížnosti poslance Miloše Melčáka.

Volby zatím stály přes 122 milionů korun

Na přípravu voleb bylo podle ministra Peciny dosud vydáno 122 milionů 600 tisíc korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s ministrem vnitra Martinem Pecinou v pořadu Stalo se dnes

"Z toho naprostá většina těchto nákladů je na straně Českého statistického úřadu. Ze strany nákladů ministerstva vnitra jde o necelých 30 milionů. Náklady ve výši stovek tisíc byly také vyčísleny ze strany ministerstva zahraničních věcí," dodal Pecina.

Náklady krajů a obcí se odhadují na jednotky milionů korun.

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme