Kocáb ocení cenou Gypsy Spirit 2009 aktivity z oblasti intergace Romů

Úřad ministra pro lidská práva odstartoval projekt ceny Gypsy Spirit 2009. Hned v pěti kategoriích ocení aktivity jak jednotlivců, tak firem nebo neziskových organizací, které přispívají v oblasti integrace Romů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Kocáb

Michael Kocáb | Foto: Jana Šustová | Zdroj: Český rozhlas

Projekt převzala Česká republika ze Slovenska, kde vznikl, a kde už mají první oceněné. Jaký cíl tento projekt v Česku má, vysvětlil Radiožurnálu ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb.

"Hlavně nám jde o to, aby příklady dobré praxe a různé iniciativy neziskových organizací, jednotlivých osob, skupin, ale i třeba vládních organizací, vešly ve známost. Kolem romské menšiny totiž panují určité stereotypy vnímání, a to by se mělo změnit. Je potřeba stávající situaci řešit i z tohoto hlediska, což znamená oceňovat dobré příklady," řekl Kocáb.

Přihlášky do soutěže o cenu Gypsy Spirit 2009 najdou zájemci na webové adrese gypsyspirit.eu, uzávěrka je na úřadu ministra pro lidská práva 13. listopadu ve 14 hodin. Slavnostní vyhlášení vítězů pak 1. prosince v pražském kostele svaté Anny.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme