Sněmovna rozhodne o danění poslaneckých náhrad

Danit nebo nedanit poslanecké náhrady? To je otázka, na kterou bude dnes hledat odpověď Poslanecká sněmovna. Rozhodovat totiž bude znovu o zákonu o platech ústavních činitelů. Ten dolní komoře vrátil kvůli náhradám Senát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České bankovky a mince

České bankovky a mince | Foto: Jan Rosenauer

Proti sobě totiž stojí vládní balíček opatření a zákon o platech. Zatímco jeden náhrady daní, druhý je od daně osvobozuje.

Podle předsedy komunistů Pavla Kováčika by se náhrady danit měly. Jak potvrdil Radiožurnálu, komunisté už připravili vlastní novelu, která by nesoulad mezi oběma zákony vyřešila.

S ostatními kluby ve sněmovně proto chtějí komunisté podle Kováčika ještě jednat o tom, že by se o zákonu jednalo rychle, aby začal platit ve stejnou chvíli jako Janotův balíček.

"Ten zákon říká, že náhrady se danit budou a vypočítává jakým způsobem a jak se to má provést. Když už to má být tímto způsobem, tak by bylo dobře, kdyby se alespoň rozhodující síla ve sněmovně dohodla, že to uděláme v co nejrychlejším procesu, aby se to do účinnosti balíčku stihlo," řekl Kováčik.

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme