Niedermayer: Vláda by měla začít s úsporami ve státním aparátu

Úspory ve státním aparátu. To je podle ekonoma a bývalého viceguvernéra České národní banky Luďka Niedemayera jeden z kroků, který by měl stát udělat, aby snížil své dluhy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luděk Niedermayer

Luděk Niedermayer | Foto: Jakub Ptačinský

Balíček úsporných opatření byl podle Niedemayera jen dočasným opatřením. Řekl v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu:

"Nyní před Fischerovou vládou stojí řešení rozpočtu pro rok 2011, tam vyprchají dočasná opatření. A dovedeme si představit, co v naší politické logice se stane, že nějaké strany udělají z jednoprocentní změny DPH naprosto zásadní politickou věc, která bude na každém billboardu."

" A v této situaci je opravdu třeba činit kroky, které tato vláda může činit, a například zaměřit se na úspory v oblasti státního aparátu. To je to, co podle mého názoru už v těchto týdnech mělo být zahájeno," Niedemayer.

Stát ke konci listopadu hospodařil se schodkem téměř 170 miliard, což je nejhorší výsledek za dobu existence Česka.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.
Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Martin Veselovský, Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme