Sněmovna bude probírat situaci na NKÚ

Poslanci by se dnes měli zabývat situací na Nejvyšším kontrolním úřadu. Tento bod zařadili na program sněmovny poté, co prezident úřadu František Dohnal odmítl spolupracovat se skupinou poslanců, která na NKÚ přišla zkontrolovat údajné chyby v hospodaření.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejvyšší kontrolní úřad

Nejvyšší kontrolní úřad | Foto: Marián Vojtek

Kontrolní výbor sněmovny, stejně jako později kárná komora NKÚ, podaly na Františka Dohnala trestní oznámení. V současné době už Dohnalovo hospodaření na úřadě prověřuje i policie.

"Já se domnívám, že pan prezident (Dohnal) si je vědom svých pochybení, na které upozornilo kolegium Nejvyššího kontrolního úřadu, protože většinu z těch věcí už v tichosti začal napravovat," řekl Radiožurnálu předseda sněmovního kontrolního výboru komunista Vladimír Koníček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Koníček o napětí mezi šéfem NKÚ a poslanci

"A to je vlastně příčina toho napětí, které vzniká mezi NKÚ a kontrolním výborem Poslanecké sněmovny, protože domnívám se, že pan prezident má velkou hroudu másla na hlavě," dodal Koníček.

Šéf Nejvyššího kontrolního úřadu tvrdí, že žádný trestný čin nespáchal a NKÚ žádné zákony neporušil.

Marika Táborská, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme