Tlustý se obává rozpočtového schodku až 300 miliard

Schodek rozpočtu na příští rok by mohl být ve skutečnosti vyšší, než schválila sněmovna. Myslí si to poslanec a bývalý člen ODS Vlastimil Tlustý. Podle jeho odhadu by to mohlo být nejméně 200 miliard, možná ale i o dalších 100 miliard více, řekl v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlastimil Tlustý

Vlastimil Tlustý | Foto: Marián Vojtek

"Není to vyloučeno. Podívejme se, jak se bude vyvíjet nezaměstnanost, jak bude vypadat vývoj stavebnictví, zatím jsme zaznamenali jen pokles průmyslové výroby. Očekávám, že teď na jaře se to samé promítne ve stavebnictví. Prostě příští rok nebude, podle mého, obratem k lepšímu, bude to přinejlepším setrvání dnešního, nepříliš radostného stavu a dokonce s tendencí ke zhoršování," myslí si Tlustý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vlastimil Tlustý o vývoji ekonomiky

Vláda mohla podle něho předložit rozpočet s daleko nižším schodkem - i pod 100 miliard korun. Rozpočet s deficitem 163 miliard, který minulý týden schválila sněmovna, považuje za katastrofální:

"Já bych například v takové situaci se okamžitě se díval na výdaje armády, jestli potřebujeme takové astronomické výdaje na všechny ty transportéry, stíhačky - myslím, že v době krize ne. Myslím, že deficit bylo možné zredukovat o čtvrtinu, třetinu, možná polovinu," řekl ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Tlustý.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.
Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Milan Kopp, Helena Šulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme