Peníze za sociální pojištění vracet nebudeme, věří ministerstvo

Podle ministerstva práce a sociálních věcí není důvod předpokládat, že by stát musel firmám vracet peníze za sociální pojištění za první pololetí roku 2007.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo práce a sociálních věcí

Ministerstvo práce a sociálních věcí | Foto: Jan Rosenauer

"Povinnost platit pojistné na sociální zabezpečení v legislativě byla po celou dobu. Fakt je ten, že vyměřovací základ zaměstnavatele kvůli změnám legislativy stanovoval sice platný, ale v dané době neúčinný zákon. Ale legislativa stále stanovovala povinnost platit pojistné," řekla Rádiu Česko mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Štěpánka Filipová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chyba v zákoně o pojistném na sociální zabezpečení. Téma pro redaktorku Helenu Berkovou, mluvčí MPSV Štěpánku Filipovou a redaktora HN Petra Vaška.

Proti rozhodnutí Krajského soudu v Ústí nad Labem, které uznalo právo českolipské společnosti Ježek Software, neplatit kvůli chybě v zákoně půl roku sociální pojištění, podala kasační stížnost k Nejvyššímu soudu Česká správa sociálnímu zabezpečení, v jejíž kompetenci je výběr sociálního pojištění.

"Argumenty proti vracení poplatků si necháme až pro soud. Podle našeho názoru ale povinnost zaměstnavatele platit pojistné nebyla v první polovině roku 2007 dotčena," řekla Rádiu Česko Filipová. Odmítla spekulovat o tom, kolik peněz by stát musel zaplatit v případě, že by spor prohrál.

Marián Vojtek, Helena Berková, Robert Břešťan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme