Bém špatně hospodaří a měl by odstoupit, tvrdí lidovci

Pražský primátor Pavel Bém by měl odstoupit. Na tiskové konferenci to dnes řekl předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda. Důvodem jsou nevýhodné smlouvy, které Prahu připravují údajně o desítky milionů korun ročně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Bém,

Pavel Bém, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Argumentem pro Bémův odchod je podle Svobody nejen problém s Opencard, ale i další kauzy. Jako například 'uzavření nevýhodné smlouvy se společností Veolia, nepochopitelná smlouva s Inchebou na pražském výstavišti nebo pronájem paláce Škoda'.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komentátor Radiožurnálu Petr Nováček v poledních Ozvěnách dne.

"Netvrdím, že Pavel Bém ve všech případech porušil zákony. Jen říkám, že hospodaří tak, že je to velmi divné. Všude tam, kde tečou peníze, faktury a zisky, tak to jde do jiné kapsy, než do kapsy města Prahy. Je to tedy dostatečný důvod pro to, aby Pavel Bém odstoupil z postu primátora," řekl Svoboda.

Svoboda s Bémem ostře debatovali už v nedělních Otázkách Václava Moravce. Bém Svobodu v emotivní diskuzi několikrát označil za lháře.

Pavel Bém se v této souvislosti na svém profilu v sociální síti Facebook omluvil a přiznal, že mu v zápalu debaty občas ,ujely nervy'.

Pražský primátor v nedělním pořadu slíbil například to, že se veřejnost do čtrnácti dnů dozví, kdo vlastní firmu Hagguess, provozující systém Opencard. Chce také změnit pro hlavní město nevýhodnou smlouvu s touto firmou.

Komentátoři v souvislosti s vyhroceností debat poukazují především na blížící se volby. "KDU-ČSL potřebuje téma," upozornil komentátor Radiožurnálu Petr Nováček. Podle něj na tom lidovci nejsou, co se týče přízně voličů, zrovna nejlépe. KDU-ČSL by se do poslanecké sněmovny podle posledního průzkumu dostala jen velmi těsně.

Petr Nováček, Radek Pavlovič, Veronika Sedláčková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme