Benda: Na sněmu navrhnu odchod Jančíka i Béma

Podoba pražské ODS by se krátce před volbami mohla radikálně změnit. Na mimořádném regionální sněmu, který pražská ODS svolala na 15. dubna, bude část strany prosazovat sesazení předsedy pražské ODS Pavla Béma a místopředsedy Milana Jančíka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Benda

Marek Benda | Foto: Marián Vojtek

„Pokládám za vysoce pravděpodobné, že budu na sněmu iniciovat změnu ve vedení pražské ODS. Jasně jsem řekl, že pan Jančík, a nejsem si jist, zda už i osoba pana Béma, nejsou osobami, které škodí pražské ODS a odebírají nám hlasy. Chci, abychom se o vedení pražské ODS bavili. Prosazení svých myšlenek dávám velmi slušné šance," řekl Rádiu Česko poslanec ODS Marek Benda.

„Doufám, že nechystáme žádné dramatické propírání špinavého prádla na veřejnosti, ale chystáme změny, které by měly zefektivnit pražskou ODS," uvedl Benda, který vedení pražské ODS dlouhodobě kritizuje. Sám je na kandidátce pro sněmovní volby na nevolitelném 18. místě, spoléhá ale na preferenční hlasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Regionální sněm pražské ODS bude v dubnu. Ve spojení jsme s pražským poslancem ODS Markem Bendou.

Benda přiznává, že žádná změna kandidátky už možná není: „Zájmem Pavla Béma nepochybně bylo, aby se sněm svolal až na dobu, kdy už nebude možné sáhnout ke změně kandidátek.V době konání sněmu budou kandidátky dávno odevzdány a měnit se už nedají. I tak je třeba udělat takové změny ve vedení ODS, které by nám vrátily důvěryhodnost."

Změnu ve vedení pražské ODS i krátce před volbami chápe Benda jako možnost, jak vylepšit obraz strany v hlavním městě a pozvednout volební výsledky.

„V Praze masově ztrácíme hlasy, postoj k pražské ODS je nyní velmi negativní, a to je obrovský problém, za který odpovídá vedení pražské ODS. Teď nám výsledky nezaručují ani deset mandátů, což byl nejhorší výsledek, jaký kdy ODS v Praze měla," dodal v našem vysílání Benda.

Toho, že by rozpory v ODS stranu před volbami poškodily, se Benda neobává.

„Od 15. dubna je ještě měsíc a půl horké volební kampaně, kde by se měla celá členská základna s nadšením zapojit do kampaně. A od vedení pražské ODS toto nadšení opravdu necítím," podotýká Benda.

Ladislav Dvořák, Robert Břešťan, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme