Přemysl Sobotka rezignoval na vedoucí funkce v ODS

Jednání výkonné rady ODS, která rozhoduje o pozici Mirka Topolánka v čele strany, předčasně opustil šéf Senátu Přemysl Sobotka. Právě on jako první Topolánka vyzval, ať zváží svůj odchod z vedení ODS i kandidátky jihomoravského kraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přemysl Sobotka,

Přemysl Sobotka, | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Nakonec ale sám Sobotka na výkonné radě rezignoval na vedoucí funkce v ODS. Odchází jak z výkonné rady, tak z grémia strany.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přemysl Sobotka odchází z výkonné rady ODS

„Pan předseda mě osočil z toho, že jsem součástí rozsáhlého spiknutí proti němu. Chtěl jsem umožnit výkonné radě, aby mohla jednat úplně volně, tak jsem odešel,“ řekl Sobotka. Zdůraznil, že součástí žádného spiknutí nebyl.

„Aby bylo o mě řečeno, že jsem viník celé té kauzy, to naprosto odmítám. Myslím si, že ta diskuse může být beze mne svobodnější,“ dodal Přemysl Sobotka.

Širší vedení občanských demokratů se sešlo jen dva dny poté, co situaci kolem předsedy po jeho kontroverzních výrocích na adresu homosexuálů nebo církví řešilo grémium. Výkonná rada je širším orgánem ODS než grémium a tím pádem v ní zazní i hlasy z jednotlivých regionů.

Igor Maňour, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme