Z kandidátek ODS už nikdo nevypadne, tvrdí Nečas

Lídr ODS Petr Nečas znovu popřel, že se na pondělním zasedání výkonné rady chystají další změny kandidátek strany pro květnové volby. Tvrdí, že kandidátky jsou sestaveny demokraticky, vznikly na základě primárních voleb a vrchnostenské změny by byly popřením demokratických principů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Nečas - nový lídr ODS.

Petr Nečas - nový lídr ODS. | Foto: Tomáš Adamec

Pondělní výkonná rada podle Nečase proběhne řádným způsobem. „Debata bude určitě široká, ale pevně věřím, že budou ctěny demokratické principy. A to ty, že primárně jsou kandidátky sestavovány jednotlivými regiony,“ podotkl Nečas.

Také místopředseda ODS Ivan Langer, kterého se případné vyškrtnutí podle médií týká, označil informace o tom za pouhé spekulace a věří, že veškeré spekulace po pondělním zasedání širšího vedení strany přestanou.

Média spekulují o Langerovi a Bémovi

„Petr Nečas jako nový lídr a člověk, který je pověřen výkonem pravomocí předsedy, jasně řekl, že ke změnám může dojít pouze v okamžiku, když je navrhnou samy regiony. Osobně to považuji za rozumné rozhodnutí. Teď, když startujeme horkou kampaň, tak považuji za klíčové, abychom se soustředili výhradně na představování našeho programu,“ řekl Langer.

Vedení ODS očekává, že Mirek Topolánek, který se vzdal kompetencí předsedy ve prospěch Petra Nečase, podá rezignaci. Topolánek už byl vyškrtnutý z postu lídra jihomoravské kandidátky kvůli kontroverzním výrokům na adresu homosexuálů a Židů.

Jeho odstoupení i z čela ODS má potvrdit pondělní zasedání výkonné rady. Média právě spekulují o tom, že Topolánek navrhne odchod i dalších vysokých funkcionářů. Například místopředsedy Ivana Langera a pražského primátora Pavla Béma.

Milada Richterová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme