Rozpočtový výbor podpořil vydání povodňových dluhopisů

Vydání povodňových dluhopisů v hodnotě do tří miliard korun, které v pondělí schválila vláda, už dopoledne podpořil rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny. Dolní komora bude o návrhu rozhodovat na mimořádné schůzi dnes, příští týden pak Senát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR | Foto: Tomáš Adamec

Peníze získané prodejem těchto dluhopisů by měly sloužit na odstranění povodňových škod, případně i na některá protipovodňová opatření do budoucna. Škody po nedávných povodních na Moravě a ve Slezsku zatím Asociace krajů odhaduje na částku do pěti miliard korun.

Splatnost dluhopisů teprve určí ministerstvo financí, nicméně neměla by být delší než 35 let. Ve sněmovně se dnes bude o dluhopisech jednat ve stavu legislativní nouze.

Pokud poslanci doporučení rozpočtového výboru vyslyší, právě tato norma by se mohla odhlasovat celkem rychle. Výbor totiž sněmovně doporučil, aby se o obligacích rozhodlo nejpozději do 13. hodiny.

Veronika Malá, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme