Suverenita podává dvě žaloby na neplatnost voleb

Nejvyšší správní soud zatím dostal jedenáct stížností na průběh voleb. Zpochybňují například sčítání preferenčních hlasů, doručování volebních lístků a voličských průkazů. Další dvě stížnosti by měl soud dostat od bloku Jany Bobošíkové Suverenita.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Bobošíková

Jana Bobošíková | Foto: Marián Vojtek

Jedna stížnost se týká předvolebních preferencí v České televizi, ve druhé chce Suverenita upozornit na rozdíl mezi skutečným počtem odevzdaných hlasů v jednom z okrsků a údajem, který se objevil na volebním webu Českého statistického úřadu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jana Bobošíková podává dvě žaloby na neplatnost voleb

„Věřím tomu, že žiji v demokratické zemi, kde zákony platí pro každého a já si od tohoto kroku slibuji, že budou naplněny zákony České republiky,“ řekla Bobošíková.

Z jedenácti voličských stížností se věcného projednání dočká zřejmě jen šest, pět prvních totiž přišlo ještě před začátkem zákonné lhůty. Ta vyprší v pátek ve čtyři hodiny odpoledne. Pak má soud 20 dní na to, aby o jednotlivých stížnostech rozhodl. V minulých letech žádné nevyhověl.

Igor Maňour, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme