Budoucí koalice chce snížit schodek rozpočtu o 70 miliard

Vyjednavači ODS, TOP 09 a Věcí veřejných se dnes sejdou s premiérem Janem Fischerem a ministrem financí Eduardem Janotou. Schůzka by měla napovědět, kde a na čem přesně se bude šetřit. Státní výdaje by měly v příštím roce klesnout nejméně o sedmdesát miliard korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídři TOP 09, ODS a VV

Lídři TOP 09, ODS a VV | Zdroj: ČTK

„Schůzka bude zaměřená na výdajovou stránku rozpočtu, nicméně budeme si zatím jen globálně říkat, jakého deficitu bychom chtěli dosáhnout a tomu se budou muset přizpůsobit škrty na výdajové straně,“ řekl ekonomický expert ODS Martin Kocourek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ekonomický expert ODS Martin Kocourek

„Nějakého konkrétního výsledku dnes určitě nedosáhneme. Doufám, že ale dospějeme k nějaké shodě nad globálními čísly,“ dodal ekonomický expert ODS.

Současně potvrdil, že jeho strana chce snížit státní výdaje o zhruba 70 miliard. Úspory se podle něj dotknou jak povinných sociálních výdajů, tak běžných výdajů ministerstev.

„Škrty se nebudou týkat mateřské ani valorizace důchodů, může ale dojít k jejich redukci u ostatních dávek. Dávky by měly být adresnější než dnes,“ dodal Kocourek.

Igor Maňour, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme