Pražskou ODS povede poslanec Boris Šťastný

Pražskou ODS povede do komunálních voleb poslanec Boris Šťastný. 75 hlasy o tom rozhodl regionální sněm Občanských demokratů. Šťastný tak ve funkci střídá Pavla Béma, který na tento post rezignoval po prohře strany v květnových volbách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boris Šťastný.jpg

Boris Šťastný.jpg | Zdroj: ČTK

Hlavním cílem nového předsedy pražské ODS je obnova důvěry voličů. Podle Šťastného by voliče měli přilákat hlavně nová jména: „Na kandidátce do podzimních komunálních voleb je několik nových politiků a političek, kteří se budou ucházet o přízeň voličů. Musíme daleko důslednějším způsobem umožnit novým lidem z pražské ODS, aby šli dopředu a dostávali šance.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem poledních Ozvěn dne byl nový předseda pražské ODS Boris Šťastný.

Protikandidátkou byla členka výkonné rady ODS Aleksandra Udženija: "Nečekala jsem, že bych mohla uspět, ale musela jsem ctít nominaci mého oblastního sdružení, které mi dalo důvěru. Předpokládala jsem, že moje šance nejsou nijak velké a že to zhruba takto dopadne."

Delegáti si s volbou nového předsedy dali opravdu na čas. Rozhodnutí padlo po více než osmi hodinách jednání. Šťastný dostal sedmdesát pět. Jeho jediná protikandidátka Aleksandra Udženija dostala dvanáct hlasů.

Volbu do značné míry poznamenal předchozí odchod starostky Prahy 2 Jany Černochové z jednání. Byla totiž považovaná za jenu z favoritek na předsedkyni pražské ODS. Kolem půlnoci ale ze sněmu odešla znechucená ze sestavování kandidátek pro komunální volby.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boris Šťastný po volbách do vedení pražské ODS

Do křesla předsedy pražské ODS tak usedne Boris Šťastný, a to na zhruba půl roku, protože sněm si odhlasoval, že po volbách, konkrétně do 15. prosince, bude celé vedení pražské ODS skládat účty.

„Pak se jednotlivá místní a oblastní sdružení rozhodnou, koho budou nominovat dál, nebo zda vedení má zůstat," řekl Šťastný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boris Šťastný o svém zvolení předsedou pražské ODS ve Světě o druhé.

Martin Drtina, Lukáš Vincourek, Lenka Rafaelová, Václav Rojík, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme