Vyjednávači proberou priority státního rozpočtu

Lídři vládní trojkoalice pokračují v jednání o podobě koaliční smlouvy. Ještě dnes večer by měli probrat kapitolu veřejných rozpočtů, podpory podnikání a školství. Hlavním bodem je doladění státního rozpočtu na příští rok, tak aby se definitivně potvrdily priority vlády Petra Nečase.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyjednávací tým.jpg

Vyjednávací tým.jpg | Zdroj: ČTK

Ty bylo třeba nejdřív probrat s premiérem Janem Fischerem a ministrem financí Eduardem Janotou, aby se ještě za jejich působení ve Strakově akademii začal rozpočet na příští rok připravovat. Na tom už se Petr Nečas s Janem Fischerem v podvečer dohodli.

Na programu mají vyjednávací týmy i definitivní formulace k bodům v oblasti podnikání a infrastruktury. Straničtí experti se již shodli například na podpoře jaderné energetiky, odkladu elektronických vinět nebo financování dopravních staveb nejen ze státních, ale i privátních peněz.

Jak daleko vyjednávací týmy dnes večer dojdou, budeme s jistotou vědět za pár hodin.

Věra Pfeifferová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme